FAQ

Algemeen

Wat is de levertijd van mijn bestelling?
PS Textieldrukkerij streeft erna uw bestelling binnen 5 tot 8 werkdagen na akkoord van het proefdruk te versturen. Wanneer u een order plaatst vind u de leverdatum terug op de orderbevestiging. Mocht u de order eerder willen ontvangen, neem dan telefonisch contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Voor spoed bestellingen wordt een toeslag berekend.

Let op: wanneer aangeleverde textiel niet op tijd binnen komt, kan de bestelling vertraging oplopen.
Hoe kan ik een artikel zoeken?
Op de homepagina. van PS Textieldrukkerij kunt u het product ingeven wat u zoekt in het zoek venster. Hierna selecteert u het product wat u wilt bestellen.
Hoe neem ik contact op met PS Textieldrukkerij?
Onze klantenservice staat op werkdagen voor je klaar en is telefonisch bereikbaar op maandag tot en met donderdag vanaf 08:30 tot en met 17:00.

CONTACT:
Tel: 0418-510914
E-mail: info@pstextieldrukkerij.nl
Maattabellen bij producten
Bij de informatie van een artikel worden de afmetingen van de verschillende maten in centimeters vermeld, hierbij geldt een tolerantiemarge van 5 %.
Dit kunt u als indicatie gebruiken voor het kiezen van de juiste maat. Tevens wordt er vaak vermeld of het artikel een strakke of losse pasvorm heeft.
Houdt hiermee ook rekening bij de maatkeuze. Uw bestelling wordt op maat gemaakt, ruilen is daarom niet mogelijk.
Privacyverklaring
Onze privacyverklaring vind je hier.

Bestellen

Hoe kan ik bestellen?
Via PS Textieldrukkerij kunt u in een paar eenvoudige stappen uw bestelling plaatsen. Mocht u er nog niet uitkomen met uw bestelling, kunt u altijd contact met ons opnemen.
Waar vind ik de status van mijn bestelling?
Bij PS Textieldrukkerij kunt u op onze website niet uw status van uw bestelling zien. Bij PS Textieldrukkerij krijgt u namelijk na elke actie die u uitvoert een e-mail van ons.

Voorbeeld: Indien u akkoord geeft op uw offerte, krijgt u van ons een orderbevestiging waar in staat wat u verder moet doen. Zo houden wij u op de hoogt van uw bestelling per e-mail.

Mocht tussentijds nog willen weten hoe het met uw bestelling staat, kunt u altijd contact opnemen per telefoon of mail.
Hoe kan mijn bestelling geannuleerd worden?
Indien u uw bestelling nog zou willen annuleren kan dat alleen als er geen nog geen akkoord wordt gegeven voor de proefdruk. Mocht u uw bestelling nog willen annuleren, adviseren wij u om zo spoedig mogelijk contact met ons op te nemen, zodat wij hier snel op in kunnen spelen. Hier zijn kosten aan verbonden.
Welke druktechnieken gebruiken jullie?
Bij PS Textieldrukkerij hebben wij diverse druktechnieken in eigen huis om uw opdruk op het door u bestelde product te bedrukken. Zo hebben wij onder andere apparatuur voor zeefdruk, transfers en borduring. Voor verder mogelijkheden kunt u contact opnemen met onze klantenservice.
Hoe is de kwaliteit van de bedrukking?
Indien u een order plaatst bij PS Textieldrukkerij adviseren wij u aan te geven voor welke situatie uw opdruk is, zodat wij goed in kunnen schatten welke materialen het best geschikt zijn in uw situatie. Wij voeren ook regelmatig een steekproef uit. Dit houdt in dat wij één test shirt mee bedrukken met uw order om deze te wassen. Na het wassen wordt dan bekeken hoe de kwaliteit van uw bedrukking is. Via deze methode kan PS Textieldrukkerij voortdurend haar kwaliteit blijven garanderen.
Hoe moet ik mijn bestanden aanleveren?
Wanneer u een bestelling plaatst kunt u uw logo aanleveren met verschillende extensies. Wij verzoeken u om de extensie te gebruiken die wij aanraden, dit om het proces te soepeler te laten lopen. Indien u een ander bestandstype aanlevert kan het zijn dat wij het logo nog moeten aanpassen voor onze apparatuur

De gewenste extensies zijn pdf / eps / jpg / ai
Kan ik zelf textiel aanleveren?
Mocht u zelf al textiel hebben of kunt u zelf de textiel aanleveren dan is dit ook mogelijk. In dat geval vragen wij u contact met ons op te nemen zodat wij weten wat de bedoeling is. Wel krijgt u gewoon een offerte, een proefdruk en een orderbevestiging voordat uw bestelling in productie wordt genomen.
Hebben jullie ook een prijslijst?
Ja, hier vind u de prijslijst.
Wat is de minimale oplage voor een bestelling?
Bij PS Textieldrukkerij bestaat er geen minimale oplage voor een bestelling. Wel is er een verschil in prijs wanneer u 1 of 100 stuks bestelt van een product. Wanneer onze verkoop afdeling merkt dat u goedkoper uit kunt zijn zullen wij contact met u opnemen om de mogelijkheden met u door te nemen.

Voorbeeld: Indien u één t-shirt wilt bestellen is het voordeliger om er een transfer op te zetten. U kunt er dan ook voor kiezen om gebruik te maken van onze ‘creator’. Via dit systeem kunt u zelf uw shirt ontwerpen en hebt u uw bestelling voordelig en snel in huis. Mocht u méér dan 10 shirts willen bestellen kunt u ook voor zeefdruk kiezen.

Daarnaast vindt er een toeslag plaats wanneer u onder de €50 een bestelling doet.

Bezorgen

Kan het afleveradres anders zijn dan mijn factuuradres?
PS Textieldrukkerij zorgt ervoor dat u uw bestelling krijgt waar u het wenst te ontvangen. Wij sturen uw factuur op naar het de contact gegevens die u ingeeft bij uw offerte aanvraag. Mocht u een ander afleveradres prefereren, dan kunt u dit doorgeven aan ons door het in te vullen in het veld ‘opmerkingen’. Tevens kunt u dit mailen naar info@pstextieldrukkerij.nl of kunt u bellen naar 0418-510914.

Tot wanneer kan ik mijn afleveradres wijzigen?
Mocht u het afleveradres willen wijzigen dan is dit mogelijk voor dat u akkoord hebt gegeven op de proefdruk en de orderbevestiging. In dit stadium is u bestelling namelijk nog niet in productie genomen en kunnen eventuele wijzigingen gemakkelijker in het proces meegenomen worden.

Let op: Indien uw bestelling in productie is genomen en u wilt uw afleveradres wijzigen is het mogelijk dat uw bestelling al verzonden is. In dit geval kunt u het adres niet meer wijzigen. Om die reden verzoeken wij u een adreswijziging zo spoedig mogelijk door te geven.
Kan ik mijn bestelling ook ophalen?
Indien u liever uw bestelling op komt halen is deze mogelijkheid aanwezig.

In deze situatie vragen wij u om zo spoedig mogelijk contact op te nemen met PS Textieldrukkerij zodat wij hier rekening me kunnen houden en uw bestelling dus niet versturen. Anders worden hier voor u onnodige verzendkosten voor gerekend.
Kan mijn bestelling onder express verzonden worden?
Bij veel spoedleveringen worden bestellingen onder express verzonden. In dit geval wordt na het produceren de bestelling verzonden en de volgende dag voor 11 uur geleverd. Dit om de bestelling zo spoedig mogelijk te leveren. Mocht u ook een bestelling onder express geleverd willen hebben dan kan dat.

Let op: Aan een dergelijke wens zitten (mogelijk?) extra kosten verbonden.
Tot wanneer kan mijn bestelling onder express verstuurd worden?
Wanneer u een zending onder express wilt ontvangen zal dit tijdig doorgegeven moeten worden. Dit kan doorgegeven worden tot op het moment van verzending. Indien de vervoerder de zending heeft opgehaald is het niet meer mogelijk om er een express zending van te maken. Vandaar adviseren wij om een express zending aan te geven voor dat u akkoord geeft op de orderbevestiging.
Kan mijn order ook als spoedorder behandeld worden?
Indien u uw order met spoed nodig heeft, raden wij u aan om zo spoedig mogelijk contact op te nemen via 0418-510914 zodat wij hier nog op tijd rekening mee kunnen houden en hier dus op in kunnen spelen. Zowel voor reguliere als voor spoed orders kunt u uitermate goed terecht bij PS textieldrukkerij. Hier zijn kosten aan verbonden.
Kan mijn bestelling ook naar het buitenland verstuurd worden?
PS Textieldrukkerij heeft een groot klantennetwerk verspreid over verschillende landen. Mocht u een bestelling in het buitenland geleverd willen hebben, dan is dit zeer goed te realiseren. U kunt het gewenste afleveradres doorgeven door dat in het ‘opmerkingen’ veld in te vullen, te bellen of een mail te sturen.
Wat zijn de verzendkosten van mijn bestelling?
PS textieldrukkerij hanteert voor verzending binnen Nederland € 9,75 en voor België €11,50. (Express zendingen* uitgezonderd).
De kosten voor een Express zending bedragen voor Nederland €20,- en voor Belgie €25 per doos.
Voor afleveradressen buiten Nederland en België worden extra kosten in rekening gebracht. Deze kosten zijn afhankelijk van het afleveradres.

Mocht er onduidelijkheden zijn of mocht je vragen hebben naar aanleiding van het bovenstaande, neem dan contact met ons op.

Betalingen

Tot wanneer kan ik betalen?
U heeft 30 dagen te tijd om het te betalen bedrag over te maken. Ondertussen wordt uw order wel in productie genomen.

Ruilen en Retourneren

Hoe kan ik mijn bestelling ruilen of retourneren?
Onbedrukt textiel mag geretourneerd worden binnen een periode van 14 dagen na ontvangst goederen.
Mits in de originele verpakking, ongewassen ten einde een juiste afwikkeling te kunnen garanderen.
De goederen moeten op eigen kosten retour gestuurd worden naar:

PS Textieldrukkerij
Handelsweg 3
5331 PS Kerkdriel

Voor vragen omtrent onze retour procedure neem vrijblijvend contact op met onze klantenservice.

Bij PS textieldrukkerij zijn wij voortdurend bezig om de kwaliteit en service van het bedrijf te verbeteren. Vandaar willen wij het ook graag weten wanneer u een klacht of opmerking heeft. Indien u een klacht of opmerking verzoeken wij u zo snel mogelijk contact met ons op te nemen door middel van email: info@pstextieldrukkerij.nl of tel: 0418-510914. Tevens kunnen wij dan de mogelijkheden van het retourneren van uw bestelling overleggen met u.

Als de maat of de kleur van het onbedrukte artikel dat u hebt ontvangen niet naar wens is, dan kunt u het artikel altijd retourneren.

Bedrukking

Wat zijn onze standaard drukposities?
Voor onze producten hebben wij verschillende standaard drukposities. Vind een voorbeeld van deze drukposities onder Over ons -> Druktechnieken.

Hoodies op de borst: 2/3 tussen bovenkant mouw en onderkant mouw.
Hoodies op de mouw: 8cm vanaf de naad van de schouder.
Hoodies op de achterzijde: 18cm vanaf de naad de nek.

Polo's op de borst: onderkant van het pad aanhouden.
Polo's op de mouw: 2cm tussen logo en de naad van de mouw.
Polo's op de achterzijde: 5cm vanaf de naad van de nek OF 12cm vanaf de naad de nek OF 4cm vanaf de naad van de onderkant.

T-shirts op de borst: 2/3 tussen bovenkant mouw en onderkant mouw.
T-shirts op de mouw: 2cm tussen het logo en de naad van de mouw.
T-shirts op de achterzijde: 5cm vanaf de naad van de nek OF 12cm vanaf de naad van de nek OF 4 m vanaf de naad van de onderkant.

Sweaters op de borst: 2/3 tussen bovenkant mouw en onderkant mouw.
Sweaters op de mouw: 8cm vanaf de naad van de schouder OF 26cm vanaf de naad van de nek (high shoulder point)
Sweaters op de achterzijde: 5cm vanaf de naad van de nek OF 12cm vanaf de naad van de nek OF 4cm vanaf de naad van de onderkant.
Druktechniek – Zeefdruk
Het principe van de zeefdruktechniek is doordruk. Een stuk fijn gaas van zijde, polyester of staal wordt over een raamwerk gespannen. Het zeefdrukraam wordt vervolgens voorzien van een lichtgevoelige laag die door middel van een positieffilm belicht wordt. De op het positief aanwezige donkere vlakken worden bij het ontwikkelen weggewassen zodat doorlatende plekken op het zeefdrukraam ontstaan, waar de inkt doorheen gedrukt wordt.

Men brengt de inkt op het raam aan en smeert deze met behulp van een rakel uit, waardoor de vorm van de sjabloon op het te bedrukken voorwerp (de beelddrager) wordt afgedrukt. Deze techniek kan herhaald worden met verschillende kleuren en vormen die naast elkaar of over elkaar worden gedrukt. Het principe is vrij eenvoudig maar doordat zeefdruk inzetbaar is op alle gebieden waar iets te bedrukken valt wordt het ingewikkelder. Ieder materiaal heeft verschillende eigenschappen en voor verschillende materialen heeft men verschillende soorten inkt nodig.
Druktechniek – Transferdruk
Transferdruk is een bedrukkingstechniek, die speciaal geschikt is voor flexibel materiaal. Transfers worden separaat gefabriceerd en vervolgens d.m.v. een hittepers op het textiel aangebracht.
Hoogwaardige kwaliteit
Al onze transfers zijn van een hoogwaardige kwaliteit ze zijn voorzien van een specifieke lijmlaag en hebben een uitstekende wasechtheid. Een ander groot voordeel van transferbedrukking is de mogelijkheid tot het bedrukken van ongebruikelijke plaatsen op een textielproduct. Denk aan een mouwopdruk op een t-shirt of een opdruk op een tas.
Borduring
Borduren geeft uw kleding een luxe uitstraling

Met behulp van naald en garen wordt uw ontwerp of logo genaaid op textiel. Om een afbeelding of logo te borduren, moet het ontwerp omgezet worden in een borduurprogramma.
Borduren heeft een luxe uitstraling en is erg duurzaam, bewerking is mogelijk voor zowel tekst als een logo. De kleding kan op hoge temperaturen gewassen worden zonder dat de borduring beschadigt.


LET OP: Als de artikelen geborduurd zijn, blijft er een afdruk achter van de zogenoemde borduur-ring. Dit was je er na een wasbeurt uit.
Textiel en relatiegeschenken laten bedrukken bij PS Textieldrukkerij
Bent u op zoek naar dé specialist op het gebied van bedrukte textiel en/of relatiegeschenken, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Sinds 2004 zijn wij gespecialiseerd in het bedrukken van promotioneel textiel. Denk hierbij aan t-shirts, sweaters, overhemden, caps en tassen. Maar ook voor het bedrukken van werkkleding en sportkleding draaien wij onze hand niet om.